Duiken

OrcaDiversBilzen is de duikafdeling van de grote watersportclub vzw OrcaBilzen. Wij zijn een duikclub,- school aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Watersport.Deze federatie is op haar beurt aangesloten bij CEDIP (Europese organisatie van professionele duikinstructeurs). Enkele jaren geleden is het VVW-duiken ook toegetreden onder de Befos-koepel (Belgische federatie voor onderwatersport) waardoor onze brevetten ook de wereldwijde CMAS (Confédération Mondiales des Activités Subaquatiques) erkenning hebben.

Onze thuisbasis is zwembad "De Kimpel " gelegen aan de Eikenlaan 29, 3740 te Bilzen. De volwassenen ( vanaf 14 jaar ) trainen hier elke zaterdagavond van 19 tot 20 uur. De jeugdigen (10 - 14 jaar) trainen op hetzelfde tijdstip.

We bieden onze leden jaarlijks een toffe clubgeest, een 40-tal trainingen, theoretische en praktische opleidingen en clubduiken en -uitstappen aan. Iedereen kan/mag gratis aan 3 initiatietrainingen meedoen. Heel handig om te weten of het duiken je al dan niet kan bekoren vooraleer je jezelf aansluit.

Onze opleidingen worden op maat (Sigma) gegeven,waardoor ieder min of meer het eigen opleidingstempo kan bepalen. Hierdoor wordt het traditionele "lesgeven" is tot een minimum beperkt. De opleidings-, en brevettenstructuur is volledig conform met de Europese Iso-normen en de brevetten worden daardoor internationaal erkend.

Afdeling: 
Duiken
Tags: 
Leeftijdscategorie: 
Volwassen